MÅ ENDRE UTVALG: Margit Steinholt og Nordland legeforening ber om at flere personer som kan representere Nord-Norge kommer med i utvalget som skal se på organiseringen av spesialisthelsetjenesten. Foto: Arkiv

«14 av 16 medlemmer bor sør for Trondheim»

Nordland legeforening reagerer på at det nye RHF-utvalget har flest medlemmer fra Østlandet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Nordland legeforenings styre reagerer sterkt på at et utvalg som skal vurdere og gi råd om spesialisthelsetjenesten for hele Norge, i all hovedsak er sammensatt av medlemmer fra sentrale Østland. Kun en representant er fra Nord-Norge, og det gjelder brukerrepresentanten, heter det i en pressemelding fra Margit Steinholt, som sitter i styret  Nordland legeforening.

Det nye utvalget som ble satt ned av helseministeren forrige uke, skal ta for seg ulike alternativer for fremtidig organisering av spesialisthelsetjenesten.
Steinholt viser til at 14 av 16 medlemmer jobber og bor sør for Trondheim.
Les mer: Dette er utvalget som skal avgjøre helseforetakenes skjebne

 – Nordland legeforening krever at sammensetning av utvalget enten må utvides med representanter fra nord, eventuelt må noen av de allerede oppnevnte skiftes ut. Dagens utvalg er ikke representativt for spesialisthelsetjenesten i Norge, skriver de.

Høie: – Nord-Norge har en viktig stemme i utvalget
Helseminister Bent Høie er imidlertid fornøyd med utvalgets sammensetning:

– Jeg er sikker på at alle landsdelers synspunkter blir godt ivaretatt i utvalgets arbeid. Nord-Norge er representert med en av de viktigste stemmene i utvalget, nemlig brukerrepresentanten, skriver han i en epost.

Han sier Cathrin Carlyle, som er brukerrepresentant og den eneste fra nord,   er «erfaren, en tydelig talsperson for pasientene og har god innsikt i hvordan regionen styres».

– Vi har lagt vekt på å at utvalget skal ha representanter med god helsefaglig kompetanse, kompetanse på styring og brukerkompetanse. Det mener jeg vi har fått. Utvalget vil også invitere eksterne ved behov, blant annet vil alle helseregionenes ledere bli invitert på et av de første møtene, uttaler Høie,

Powered by Labrador CMS