PROSJEKTLEDER: Ingvild Felling Meyer i Helsedirektoratet er prosjektleder for de nye, nasjonale retningslinjene for diabetesbehandling. Foto: Per Corneliussen

– Psykisk helse blir mer sentralt i nye retningslinjer

Faggruppe diskuterer screening for depresjon hos diabetespasienter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I disse dager er Helsedirektoratet i ferd med å ferdigstille en revisjon av de nasjonale retningslinjene for behandling av diabetes. Prosjektlederen for arbeidet, Ingvild Felling Meyer, forteller blant annet at psykisk helse vil få større oppmerksomhet i de nye retningslinjene.

– Det handler både om den normale, sunne psykiske helsen som går på mestring, motivasjon og det å leve med sykdommen, men også psykiske lidelser – som depresjon og angst – som vi vet det er en overhyppighet av blant pasienter med diabetes, men som ikke ble løftet så mye frem i den gjeldende retningslinjen, uttalte Meyer under fagseminaret DM Arena om diabetes torsdag.

Én av faggruppene som har jobbet med de retningslinjene har sett spesifikt på psykiske lidelser og diabetes, og har blant annet tatt for seg spørsmålet om hvorvidt det bør screenes for depresjon blant diabetespasienter.

– Et samarbeid mellom somatikk og psykiatri er også veldig relevant å se på, uttalte Meyer.

Hun vil imidlertid ikke si noe på nåværende tidspunkt om hvilke anbefalinger som kommer i det endelige dokumentet. De nye retningslinjene skal etter planen tre i kraft i mai 2016. Før den tid skal anbefalingene sendes på intern høring i Helsedirektoratet, og deretter på ekstern høring.

Powered by Labrador CMS