FORNØYDE: Fra venstre styreleder i LHL-fondet Geir Gustav Hantveit, adm. direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm, ordfører Harald Espelund i Ullensaker, generalsekretær Frode Jahren i LHL, styreleder i LHL John Normann Melheim, adm. direktør ved LHL-klinikkene, Olav Ulleren, Enovas Christian Henningsen og Knut Alstad i entreprenørselskapet HENT. Foto: Fin Ståle Felberg

I gang med bygging av nytt LHL-sykehus

Åpningen av LHL sitt nye sykehus på Gardermoen er planlagt ferdig i begynnelsen av 2018, og vil bli en del av en større kompetansepark.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Planen er at området skal bli et helsekluster hvor flere helserelaterte virksomheter vil etablere seg Frode Jahren, generalsekretær i LHL

– Vi er glade for det positive engasjementet de lokale politikerne har møtt prosjektet med, og vi tror sykehuset også kan få stor betydning for lokalsamfunnet. Planen er at området skal bli et helsekluster hvor flere helserelaterte virksomheter vil etablere seg, sier generalsekretær i LHL, Frode Jahren, til Dagens Medisin.
Blir størst
Onsdag startet byggingen av LHL sitt nye sykehus. Sykehuset, med en bygningsmasse på 29.500 kvadratmeter, er planlagt å være ferdig primo 2018 og vil da bli landets største private sykehus, ifølge LHL.
LHL-klinikkene har drevet Feiringklinikken i 26 år og Glittreklinikken i 24 år. Jahren mener LHL har vist at de er gode på å drive sykehus.
– Vi har de mest tilfredse pasienter i landet. Vi skal fortsette å være gode på å drive sykehus, og skal gi pasienter og medarbeidere enda bedre rammer. Onsdag var en viktig dag hjerte- og lungesyke i Norge. Vi tar med oss det beste fra Glittreklinikken og Feiringklinikken og utvikler oss videre. Det nye sykehuset skal være ledende på medisinsk kvalitet og pasienttilfredshet, sier Jahren.
Kompetansepark
Aspelin Ramm Eiendom AS og svenske Hemfosa Fastigheter står bak Gardermoen Campus Utvikling (GCU), som har inngått en leiekontrakt med LHL-klinikkene for 25 år.
Gardermoen Campus skal bygges opp rundt LHLs sykehus og skal være en kunnskapsbasert bydel og et næringskluster med stor andel helserelatert virksomhet, som medisin, forskning, teknologi, tjenesteyting, forebyggende helsetiltak, utdanning innen helsefag og annen kunnskapsbasert virksomhet.
Sykehuset tegnes av Nordic Office of Architecture, som har lang erfaring fra sykehusprosjekter i inn- og utland. Det er inngått avtale med entreprenøren HENT på totalentreprisen.

Powered by Labrador CMS