Ny leder for Livmorhalsprogrammet

Ameli Tropé har fått jobben som leder for Livmorhalsprogrammet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Livmorhalskreft er en sykdom som vi nærmest kan klare å utrydde, og hvis jeg kan bidra til det, er det fantastisk, sier overlege Ameli Tropé. Foto: Elisabeth Jakobsen/Kreftregisteret

Tropé tar over jobben som leder for Livmorhalsprogrammet i Kreftregisteret etter Stefan Lönneberg, fra 1. oktober, skriver Kreftregisteret i en pressemelding.


–    Livmorhalskreft er en sykdom som vi nærmest kan klare å utrydde, og hvis jeg kan bidra til det, er det fantastisk, sier overlege Ameli Tropé i meldingen.


Tropé er gynekolog med en doktorgrad om HPV-virus. For øyeblikket jobber hun som overlege ved Radiumhospitalet, Oslo Universitetssykehus (OUS).


– Faglig sterk
Livmorhalsprogrammet er et screeningprogram, drevet av Kreftregisteret, som har mål om å oppdage celleforandringer og forstadier til livmorhalskreft. Kreftregisterets direktør er positiv til den nye lederen.


–    Vi kjenner Ameli Tropé som en faglig sterk og svært engasjert person, og jeg tror hun blir en god leder for programmet, sier direktør i Kreftregisteret, Giske Ursin i meldingen.

– Viktig med jevnlige prøver
Den tiltredende lederen vil jobbe med å kvalitetssikre alle ledd i screeningprogrammet, fra kommunikasjon til analyse. Hun håper også å øke bevisstheten om kreftformen.

– Jeg håper å kunne øke bevisstheten rundt livmorhalskreft og hvor viktig det er å ta celleprøver jevnlig, sier Tropé.

Powered by Labrador CMS