VIL SAMLE: Samlokalisering av ulike helsetjenester vil åpne for tverrfaglig teamarbeid, ifølge helseminister Bent Høie (H). Foto: Øyvind Bosnes Engen

Utlyser 21,8 millioner til samlokalisering av helsetjenester i kommunene

Bent Høie vil samle allmennleger og andre kommunehelsearbeidere under samme tak.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helse- og omsorgsdepartementet har utlyst 21,8 millioner kroner for å støtte kommuner som vil samle ulike helsetjenester under samme tak.

500.000 per prosjekt
Kommuner kan søke om opp til 500.000 kroner for å utrede samlokalisering av helsetjenester. Kravene for å få støtte er følgende:

  1. Det må være minst én allmennlege blant tjenestene som er planlagt samlokalisert.
  2. Det må være kommunene selv – snarere enn eksterne konsulentbyråer – som foretar utredningen.
  3. Utredningen må resultere i en sluttrapport med anbefalinger for veien videre.

Ordningen forvaltes av Helsedirektoratet, og søknader kan sendes inn via direktoratets nettsider. Søknadsfristen for 2015-tildelingen er satt til 1. oktober.

– Bedre samhandling
Da helseminister Bent Høie (H) la frem Primærhelsemeldingen i vår, var tilrettelegging for samlokalisering blant de sentrale tiltakene.

«Et første skritt for å gjøre tjenestene mer helhetlige for brukerne, er samlokalisering av tjenester og personell. Samlokalisering bidrar til en dør inn for brukerne og legger til rette for bedre samhandling mellom de ulike personellgruppene. Fysisk nærhet har i mange studier vist seg å bedre kommunikasjon og samhandling», heter det i meldingen.

Primærhelsemeldingen behandles av Stortingets helse- og omsorgskomité i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS