Klar for helse-debatt

Marit Hermansen, Bent Høie, Per Fugelli, Per Engstrand og Mads Gilbert er blant debattantene i Arendal tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

KLAR: Marit Hermansen tiltrer snart som president i Legeforeningen. Tirsdag deltar hun i debatt under Arendalsuka. Foto: Lasse Moe

Tirsdag er det duket for helsedebatten Helse i og for hver krone under Arendalsuka.

Påtroppende legepresident: – Gleder meg
Akuttberedskap i forkant av Den nasjonale helse- og sykehusplanen, som slippes i høst, er første tema i debatten.

Foruten helseminister Bent Høie (H), Torgeir Micaelsen (Ap), Kjersti Toppe (Sp), professor i akuttmedisin ved UNN, Mads Gilbert og fagdirektør ved Sørlandet sykehus, Per Engstrand, deltar også påtroppende president for Den norske legeforening, Marit Hermansen

Hun ser fram til debatten:

–  Jeg gleder meg til en debatt om et så viktig tema. Det skaper engasjement i hele landet og er viktig i en lokal-valgkamp. Det finnes ingen enkle løsninger; De store sykehusene må løse sine komplekse oppgaver samtidig som de små lokale sykehusene må settes i stand til å gi gode og trygge tjenester for den befolkningen de betjener, sier Hermansen til Dagens Medisin.

–  Her må myndigheter og fagfolk sammen finne gode løsninger.
Prioritering
Også Prioriteringsutvalgets forslag om nye kriterier for prioritering av helse har skapt debatt. De som skal debattere dette temaet er:

Helseminister Bent Høie (H), Torgeir Micaelsen (Ap), leder av Aps helsefraksjon på Stortinget, Marit Hermansen, påtroppende president i Legeforeningen, Per Fugelli, professor i samfunnsmedisin, UiO, Ole Frithjof Norheim, leder av Prioriteringsutvalget og Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Debatten arrangeres av Dagens Medisin og Arendalsuka, og kan følges på TV2 Nyhetskanalen -  som sender direkte fra Arendal kultur- og rådhus tirsdag klokken 13.

Powered by Labrador CMS