Jordmorforbundet NSF beklager

Jordmorforbundet NSF beklager at det, i vår kronikk i Aftenposten 17. juli, ikke kom med en henvisning til Den norske jordmorforenings gode innlegg i Dagens Medisin den 9. juli.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Hanne Schjelderup-Eriksen, leder av Jordmorforbundet NSF

Hanne Schjelderup-Eriksen, leder av Jordmorforbundet NSF
TORSDAG 17. JULI publiserte Aftenposten en artikkel som het: «Jordmødre frykter «fød and go»-tilstander». Artikkelen handler om samme sak som kronikken til Nanna Voldner og Kirsten Jørgensen i Den norske jordmorforening i Dagens Medisin 9. juli – om dårlig jordmorbemanning ved Ullevål universitetssykehus og at tillitsvalgte har varslet om dette. Denne artikkelen la Jordmorforbundet NSF ut på Twitter samme dag.
I debatten på Twitter som fulgte, der også Aftenposten engasjerte seg, lenket vi også et innlegg om samme tema: https://sykepleien.no/2015/05/jordmodre-far-ikke-gjort-det-de-skal. I denne meningsutvekslingen på Twitter (se vedlegg) oppfordrer Aftenposten meninger Jordmorforbundet NSF om å skrive en tekst om temaet. Dette resulterte i en kronikk som ble innsendt Aftenposten 16. juli og publisert dagen etter.
VI BEKLAGER. Jordmorforbundet NSF ser at det er likheter i enkeltsetninger og beklager derfor at det, i vår kronikk i Aftenposten 17. juli, ikke kom med en henvisning til Den norske jordmorforenings gode innlegg i Dagens Medisin 9. juli.
Jordmorforbundet NSFs hensikt var kun å underbygge argumentasjonen i den dagsaktuelle saken som vi av Aftenposten meninger blir bedt om å skrive en tekst om, med velkjente faktaopplysninger om årsakene til dårlig jordmordekningen i Norge og konsekvensene av dette.
Vi viser også til intervjuene av Jordmorforbundet NSF. Intervjuene ble publisert før Den norske jordmorforenings innlegg i Dagens Medisin.
FAGLIG SAMARBEID. Jordmorforbundet NSF og Den norske jordmorforening har i ett av våre tidligere møter (20.11.14) bestemt oss for å samarbeide om fagsaker som våre jordmødre er enige om. På dette møtet utvekslet vi også argumentasjon til felles bruk for i fellesskap å styrke landets jordmorbemanning.
Vi håper vårt gode samarbeid med Den norske jordmorforening vil fortsette også i fremtiden.
Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS