FABRIKKSTART: Statsminister Erna Solberg like før hun trykker på startknappen til Curidas fabrikk. Daglig leder i Curida, Leif Rune Skymoen til venstre. Foto: Eline Feiring, LMI

Foretok gjenåpningen av fabrikk

Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle gjenåpningen av den såkalte «pillefabrikken» i Elverum.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Jeg har stor respekt for hva de ansatte og driverne bak Curida har fått til etter at fabrikken ble nedlagt. Arvid Hallén, adm. direktør i Forskningsrådet

Klokken tolv 1. juli trykket statsminister Erna Solberg på startknappen for den gjenåpnede legemiddelfabrikken. Den såkalte «pillefabrikken» drives nå av selskapet Curida, som ble etablert av 107 fabrikkmedarbeidere og 15 øvrige aksjonærer.
Les også: Ansatte starter opp «pillefabrikken» på ny
Et element i større ambisjon
Blant dem som var tilstede under den offisielle åpningen var administrerende direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén.
Han sier at Norge har sterke forskningsmiljøer innen helse og medisinsk forskning, men ikke er like store innen farmasi og bioteknologi.
– Det er mange flotte initiativ, men vi har svakt økosystem for innovasjon innen helse. Derfor blir det også viktig å ta vare på virksomheter som Curida. Det at man har fått til dette, må ses på som et element i en større ambisjon for å utvikle dette til å bli en sterkere næring i Norge. Jeg har stor respekt for hva de ansatte og driverne bak Curida har fått til etter at fabrikken ble nedlagt. Og alle bidrag til en utvikling mot flere sterke farmasøytiske og bioteknologiske virksomheter er viktig, sier Hallén til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS