Avklarende fra helseministeren

Legeforeningen er glad for at helseministeren gir sin fulle støtte til at legene bør få den koordinerende rollen i teamene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

DIALOG: Kari Sollien ser fram til videre dialog med helseministeren. Foto: Allmennlegeforeningen

Kari Sollien, leder i Allmennlegeforeningen

Helseminister Bent Høie skriver om primærhelsemeldingen i DM 29. juni. Høie har rett i at departementet og Legeforeningen er enige om mye.
I likhet med helseministeren, ønsker vi ordninger som gjør pasientens hverdag enklere og mer effektiv – og at vi unngår fragmentering av helsetjenesten.

I primærhelsemeldingen lanserte ministeren forslaget om team rundt pasienten i kommunehelsetjenesten. Vi etterlyste mer informasjon om hvordan dette skal fungere i praksis.

GLAD FOR AVKLARING. Allmennlegeforeningen støtter målet om at faggrupper samarbeider om pasienten. Samtidig er det viktig at vi videreutvikler en av de mest vellykkede offentlige ordningene vi har, nemlig fastlegeordningen.

Vi har av den grunn vært tydelige på at fastlegen må ha det medisinske hovedansvaret. Legeforeningen er derfor glad for at helseministeren nå gir sin fulle støtte til at legene bør få den koordinerende lederrollen i teamene.

UNNGÅR AT ANSVARET PULVERISERES. På den måten unngår vi at primærhelsetjenesten stykkes opp og at ansvaret for pasienten pulveriseres. Det er et viktig tiltak, spesielt for pasienter som er avhengige av en helhetlig og trygg oppfølging.

Høie skriver at løsningene skal landes i samarbeid med viktige aktører, blant dem Legeforeningen. Vi ser fram til videre dialog med helseministeren om hvordan vi skal lykkes på best mulig måte.

Powered by Labrador CMS