SLETTER HUKOMMELSE: Mye tyder på at meslinge-viruset sletter en del av immunforsvarets hukommelse Foto: Colourbox

Studie: Infeksjon med meslinger kan hemme immunforsvaret i årevis

- Studien gjør inntrykk, sier dansk professor i virologi.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Motstandere av vaksinering argumenterer ofte mot at det ikke er bra for immunforsvaret å gå gjennom den naturlige meslingeinfeksjonen. Men det holder ikke. Lege og professor Allan Randrup Thomsen

En ny amerikansk studie publisert i Science, viser at mesling-virus gjør kroppen mer sårbar for infeksjoner i to til tre år etter at man var infisert.
Årsaken, ifølge studien, er at viruset sletter  deler av immunforsvarets hukommelse.
– Dødeligheten av infeksjoner har økt
Hittil har man trodd at viruset kun hemmer kroppens immunforsvar noen måneder etter at sykdommen har brutt ut.
Forskerne hevder nå at sykdommen svekker immunforsvaret så mye at den generelle dødeligheten på grunn av infeksjoner har økt.
Lege Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentell virologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i København, sier studien gjør inntrykk.
Til danske Dagens Medicin sier han at viruset øyensynlig sletter en del av immunforsvarets hukommelse, slik at barn er sårbare for infeksjoner som de ellers er født med et forsvar mot, eller som det har opparbeidet seg immunitet mot.
– Argumentene holder ikke
– Folk som ikke lar barna sine vaksineres mot meslinger, argumenterer ofte mot at det ikke er bra for immunforsvaret å gå gjennom den naturlige meslingeinfeksjonen. Men det holder ikke. Denne nye studien viser at man ved å la seg vaksinere tvert i mot unngår en vedvarende dysfunksjon av immunsystemet sier Thomsen.

Powered by Labrador CMS