FORNØYD: Administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen. Foto:

– Viser politisk vilje til å bruke kompetansen i apotekene

Apotekforeningens Per T. Lund fornøyd med signalene fra regjeringen.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OSLO/FELIX KONFERANSESENTER: Torsdag presenterte  helseminister Bent Høie (H) hovedtrekkene i regjeringens nye legemiddelmelding. Administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen er fornøyd med signalene fra regjeringen, og vurderer presentasjonen til «terningkast fem».

– Han brukte mest tid på å snakke om satsingsområdet om at legemidler brukes riktig. Det er vi veldig glade for, sier Lund til Dagens Medisin.

Flere apotektjenester
I meldingen foreslår regjeringen blant annet å utrede standardiserte veiledningstjenester fra apotekfarmasøyter til pasienter med astma og kols, vurdere å gjøre oppstartsveiledning til en permanent apotektjeneste dersom pilotprosjektet «Medisinstart» blir en suksess, utrede en ordning med farmasøytutlevering av utvalgte reseptfrie legemidler og gjennomgå avansesystemet for apotekene.

– Det viser at det finnes en politisk vilje til å ta i bruk kompetansen som finnes i apotekene. Da er det to konkrete tiltak som vi mener kan settes i gang raskt: Det ene er veiledning til pasienter med astma og kols, og det andre er oppstartsveiledning, sier Lund.

– Utålmodig
– Er det noen tiltak du savner?

– Ikke ved første gjennomgang. Jeg er heller spent på hva som ligger konkret i det som ble presentert. Det er mye snakk å utrede og å vurdere. Jeg er utålmodig med tanke på når noe av dette faktisk skal gjennomføres, sier Lund.

Han viser blant annet til at veiledning til astmapasienter i apotek er utredet i Danmark allerede, og mener dette ikke behøver ytterligere utredninger.

Powered by Labrador CMS