Får 25 millioner til borreliose-studie

Sørlandet sykehus er tildelt 25 millioner kroner til et omfattende forskningsprosjekt for å forbedre diagnostikk og behandling av borreliose.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

- Gjennom fem ulike delprosjekter skal vi blant annet øke kunnskapen om langtidsplager etter borreliose, bedre metodene for å diagnostisere borreliose, og finne den beste behandlingen, sier prosjektleder Harald Reiso, rådgiver ved i Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer ved Sørlandet sykehus.
Fem-årsperiode
Forskningsmidlene er tildelt over fem år. Satsingen er forankret i de regionale helseforetakene (RHFene) sin strategigruppe for forskning og i de regionale samarbeidsorganene. Det er de fire regionale helseforetakene som bevilger midlene, mens Forskningsrådet har administrert utlysningen og gjennomført kvalitetsvurderingen av søknadene.
Tester og antibiotikabehandling
Fagmiljøene skal samarbeide med flere helseforetak, forskningsinstitusjoner og pasientorganisasjonen Norsk Lyme Borreliose-Forening.

- Det skal forskes på nye tester for nevroborreliose og på hvor lang antibiotikabehandling som er nødvendig for pasienter med nevroborreliose. Vi skal også etablere en nasjonal biobank for borreliose, opplyser Reiso i pressemeldingen fra Sørlandet sykehus.

Inkluderer inntil 6000
De fem delprosjektene vil inkludere inntil 6000 personer i datagrunnlaget.
Prosjektet har fått navnet BorrSci (Lyme borreliosis: A scientific approach to reduce diagnostic and therapeutic uncertainties).

Artikkelen er korrigert 26. januar.

Powered by Labrador CMS