Investerer 75 millioner i utvikling av nye kreftmedisiner

For første gang investerer Kreftforeningen i utviklingen av kreftlegemidler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

- Som en naturlig forlengelse av å finansiere lovende forskning, ønsker Kreftforeningen å støtte oppstartsselskap som utvikler kreftrelaterte produkter. Derfor stiller vi nå 75 millioner kroner til rådighet for investering i tidlig fase i utviklingen av kreftrelaterte produkter, uttaler Kreftforeningen i en pressemelding. 
Den første investeringen er fire millioner kroner i legemiddelfirmaet Vaccibody, i følge dn.no.
- I en femårs periode fra og med 2014, vil disse midlene bli investert i lovende selskap innen kreftområdet. Vi har som mål at Kreftforeningens investeringer skal være utløsende for at selskapet kommer seg videre, og tiltrekker seg andre tyngre investorer som kan bringe selskapets produkt ut på markedet

Kreftforeningen har etablert et investeringsutvalg som består av Hilde H. Steineger fra Pronova BioPharma, tidligere helseanalytiker Hans Peter Bøhn, Terje Kalland fra Karolinska Development, James Lorens fra Universitetet i Bergen og tidligere partner i Neomed, Tom Pike.
Kreftforeningen så på ni selskaper før den bestemte seg for Vaccibody. Potensielle selskaper blir vurdert etter en rekke kriterier.
– Det viktigste er at teknologien er patentbeskyttet og dekker et medisinsk behov. Vi kan ikke gå inn i selskaper som forringer omdømmet vårt, sier Sigrid Fossheim, leder for biotekinvesteringer i Kreftforeningen, til dn.no.

Kreftforeningen går inn på eiersiden i Vaccibody for å bidra til å fullfinansiere den første kliniske studien av vaksinen.

Powered by Labrador CMS