Lege får kreftforskningspris

Professor og overlege Olav Dahl ved avdeling for kreftbehandling og medisinsk fysikk ved Haukeland universitetssjukehus mottar lørdag 1. juni Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2013.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dahl får prisen for sin enestående innsats på flere felt innen kreftforskningen, melder Haukeland universitetssjukehus.

Mottar én million kroner
Det er Kreftforeningen som står bak utdelingen, som blir foretatt av Kong Harald under jubileumsforestillingen i Oslo Konserthus i anledning foreningens 75-årsfeiring. Dahl vil da motta én million kroner.

– Det er veldig kjekt å få et slikt hederstegn for arbeidet som er gjort. Det er viktig å understreke at dette er et resultat av teamarbeid. Det er umulig å gjøre slikt arbeid alene, så dette er en pris for hele faggruppa. Målet har hele tiden vært å finne bedre behandling for kreftpasientene, sier Olav Dahl til sykehusets nettside.

Forsket på prostata og mage og tarm
Det blir fremhevet at Dahl har hatt en sentral rolle i oppbyggingen og utviklingen av kreftavdelingen ved Haukeland. Innen flere kreftområder har han hatt stor innvirkning, både nasjonalt og internasjonalt. Han har konsentrert kreftforskningen rundt mage og tarm- og prostata.

– Ved siden av pasientarbeid på sykehuset, har Dahl gjennom en lang karriere gjort en formidabel innsats for kreftforskningen. Han er uvanlig opptatt av kunnskap om kreftsykdommens biologi med fokus på nye terapimuligheter. Arbeidet hans viser evne til langsiktig planlegging, aktiv bruk av nye muligheter og vilje til å bygge opp nasjonale og internasjonale samarbeidsrelasjoner, sier direktør Olav Mella ved sykehuset avdeling for kreftbehandling og medisinsk fysikk til nettsiden.

Les mer kreftforskningsprisen hos Kreftforeningen

Powered by Labrador CMS