Tildeles Kongens kreftforskningspris

Professor Claes Göran Tropé (69) ved OUS Radiumhospitalet er tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Kreftforskeren får prisen for sin innsats for gynekologisk kreft, blant annet for å ha gått i bresjen for nye behandlinger av gynekologisk kreft siden han kom fra universitetsklinikken i Lund til Norge og Radiumhospitalet for 25 år siden.

Stolt og glad
Prisen er på én million kroner og deles årlig ut til en forsker som har bidratt til å fremme den norske kreftforskningens kvalitet og omfang. Den ble overrakt av kong Harald under et arrangement ved Universitetet i Oslo i går.

– Jeg setter prisen svært høyt, og er meget glad og meget stolt over å ha mottatt den. Det finnes ikke noe større, sa Tropé.

Forbedret overlevelse
Forskningen hans har bedret overlevelsen og ført til reduserte skader og bivirkninger hos kvinner som får behandling, først og fremst innen kreft i livmorhals, livmor og eggstokker. Pasienter får i dag en mer nøyaktig diagnose og en behandling som er bedre tilpasset deres kreftsykdom.
Han er i dag professor, overlege og leder for Forsknings- og utviklingsenheten ved Avdeling for gynekologisk kreft ved Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet og leder Nasjonalt kompetansesenter for gynekologisk kreft ved sykehus.

Powered by Labrador CMS