Gir penger til ME-studie

Regjeringen bevilger to millioner kroner til ME-forskning i Helse Vest.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Neste år skal det også etableres en nasjonal kompetansetjeneste for CFS/ME i Helse Sør-Øst.

Tjenesten skal bidra til å samle og øke kunnskapen i helsetjenesten om ME.

Følger opp gjennombruddet i Bergen
– Vi vet fortsatt ikke nok om årsakene til ME, men det er svært gledelig at vi ser det går fremover. Jeg ønsker å styrke forskningen på ME i Norge og bevilger derfor to millioner kroner til Helse Vest og forskningen ved Haukeland Universitetssykehus, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. 

– Funnene er så langt lovende og har fått internasjonal oppmerksomhet, så dette må vi støtte opp om, tilføyer statsråden.
Variasjoner
Strøm-Erichsen legger også vekt på at det er variasjoner i tjenestetilbudet til pasienter med CFS/ME.  Hun mener en nasjonal kompetansetjeneste og nasjonale anbefalinger for behandling vil bidra til en kvalitetsheving av tilbudet til pasienter med ME eller hvor det er mistanke om ME.

– Jeg er opptatt av at pasienter med ME blir tatt alvorlig og få grundig utredning for underliggende sykdommer. En nasjonal kompetansetjeneste vil bidra til økt kunnskap og dermed også økt kvalitet på tilbudet til dem med ME – eller hvor det er mistanke om ME, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Skal spre kunnskap
Senteret vil få ansvar for å bygge opp kompetanse på nasjonalt nivå, spre kunnskap og bidra med veiledning til hele helsetjenesten.

Kompetansetjenesten skal overvåke og formidle behandlingsresultater, delta i forskning og undervisning, etablere forskernettverk og bidra i utviklingen av nasjonale retningslinjer.

Powered by Labrador CMS