Nytt senter for kardiologisk innovasjon

Mandag ble Senter for kardiologisk innovasjon etablert. Forskningsrådet sikrer senterets framtid med et årlig tilskudd på ti millioner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Senter for kardiologisk innovasjon (CCI) er et nytt senter for forskningsdrevet innovasjon i kardiologi, melder Oslo universitetssykehus.

Støtte i åtte år
I dag signerte Norges forskningsråd og Oslo universitetssykehus avtalen som sikrer senteret ti millioner kroner i årlig støtte i inntil åtte år framover.

Senteret har ambisjoner om å gjøre betydelige nyvinninger innen diagnose og behandling av pasienter med alvorlige hjerteproblemer slik som rytmeforstyrrelser samt framskritt knyttet til personer i faresonen for plutselig hjertestans.

Ønsker å utvikle nye metoder
Målet med forskningen er å utvikle nye metoder og løsninger som kan integreres i neste generasjons ultralydutstyr og dermed komme pasienter med hjerteproblemer over hele verden til gode.

Senteret vil kombinere ultralydbildeteknologi med databaserte modeller av hjertet for å kunne avsløre sykdomsforhold som ellers ikke ville vært tilgjengelig.

– Dette senteret vil kunne bringe oss et stort skritt videre når det gjelder å avsløre underliggende hjertesykdom tidligere og å finne best mulig behandling for pasienter med rytmeforstyrrelser, sier senterets leder og kardiolog Thor Edvardsen.

Samarbeid mellom mange aktører
Edvardsen har med seg Eigil Samset hos GE Vingmed Ultrasound til å koordinere det omfattende forskningsprogrammet som planlegges på CCI.

– Dette senteret vil kunne bringe fram løsninger og produkter som både redder liv og sparer samfunnet for penger. Det er motiverende å skulle jobbe med noe som vil bety så mye for så mange, og særlig når vi vet at resultatene vil komme pasienter over hele verden til gode gjennom våre produkter, sier Egil Samset.

Andre samarbeidspartnere er hjertesimuleringsmiljøet på Simula Research, Kalkulo AS, CardioSolv LLC og Universitetet i Oslo.

Powered by Labrador CMS